SAMARBEJDSPARTNERE
VI FINDER INSPIRATION OG VIDEN I VORES NETVÆRK
Vores samarbejdspartnere er en række uafhængige organisationer, der ofte har eksisteret længe før Økonomisk Paraply selv blev til - netop derfor er de en uvuderlig kilde til research, til rådgivning og ikke mindst til at give os indsigt i den virkelighed, og de vilkår, som findes for både borgere og frivillige.
Du kan klikke på de enkelte logoer, for at se deres hjemmesider.
Længere ned på siden, kan du læse nogle overordnede formål for - og detaljer om - de enkelte organisationer.
Vores samarbejdspartnere
Økonomisk Paraply har mange samarbejdspartnere - og som udefrakommende kan det være svært at gennemskue hvem de er, og hvad de kan. Derfor har vi valgt at dele dem op i 2 forskellige kategorier.
Herunder kan du se de to forskellige opdelinger:
1. Aktive rådgivere er de samarbejdspartnere som tilbyder gratis, frivillig rådgivning. Disse kan man som udgangspunkt sagtens selv henvende sig til, og de besidder deres egne dygtige rådgivere. Man kan også blive henvist til dem, igennem os.
2. Indirekte rådgivere og andre aktører er de samarbejdspartnere som ikke nødvendigvis tilbyder frivillig rådgivning, men som stadigvæk understøtter Paraplyen med deres ekspertise og sociale indsats.
Aktive rådgivere
DANSK FOLKEHJÆLP har en håndfuld dygtig frivillige rådgivere, der gerne rådgiver borgere som har brug for hjælp. Rådgivningen tager ofte kun et enkelt møde, men der er altid mulighed for opfølgning.
Rådgivningen tilbyder:
-
At du får en fast rådgiver
-
Overblik over din økonomiske situation
-
Hjælp til at lave budget og gældsoversigt
-
Hjælp til håndtering af gæld og udarbejdelse af afdragsplan
-
Hjælp til kontakt og forhandling med kreditorer
-
Hjælp til at tage kontakt til banken, Gældsstyrelsen og Udbetaling Danmark
-
Forslag til hvordan du holder styr på økonomien i fremtiden
Du kan kontakte dem hvis du ønsker hjælp til at håndtere økonomiske udfordringer. De tager imod alle, familier såvel som enkeltindivider, der befinder sig i en udsat position.
Telefon: 23 62 29 29 | Email: llj@raadgivning.folkehjaelp.dk
MØLTRUP OPTAGELSESHJEM er et næsten almindeligt hjem for hjemløse mænd, der ønsker at leve i et alkohol- og stoffrit miljø. Mændene betragtes ikke som klienter, men som mennesker, der kommer til Møltrup for at være med til at drive gården. Møltrup er en tryg ramme med sunde rytmer og stærke værdier. Her er alle velkomne.
Du vil blive tilknyttet en frivillig, der kan hjælpe dig med at skabe et økonomisk overblik, at forhandle med kreditorer, søge om gældssanering, oprette Nem-Id og netbank samt meget andet. Den frivillige er med hele vejen fra afklaring af problematik, arbejdet med problematik til vedligeholdelse og opfølgning af løsning på problematik.
Den tilknyttede frivillige kan altid kontakte en række eksperter inden for økonomi, jura og offentlig forvaltning, hvis man står med problematikker, der kræver dette.
Du kan kontakte dem hvis du er en mand, og ønsker hjælp til at komme tilbage på rette spor - både økonomisk og i livet generelt.
Telefon: 97 13 18 00 | Email: adm@moltrup.dk
BLÅ KORS er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte børn, unge og voksne i Danmark. Deres medarbejdere og frivillige bidrager alle til at hjælpe udsatte mennesker og forebygge alkoholproblemer, samt give mere livskvalitet til udsatte og misbrugere og deres familier. Arbejdet spænder vidt fra væresteder og botilbud til lejrture for udsatte børn og familienetværk.
I Blå Kors' økonomiske rådgivning vil de gerne hjælpe dig gennem personlige rådgivningsforløb, hvor du får skabt overblik i din økonomi. Det handler om dine behov og ønsker.
De kan blandt andet hjælpe dig med at:
-
Skabe overblik over din økonomi
-
Udarbejde et budget over dine indtægter og udgifter
-
Udarbejde en oversigt over din gæld
-
Kontakte kreditorer, bank, Skat mv.
-
Prioritere dine udgifter, hvis ikke der er penge til det hele
-
Give idéer til en bedre udnyttelse af dit rådighedsbeløb
-
Give værktøjer og kompetencer til at styre din egen økonomi
Du kan kontakte dem hvis du har lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og/eller stor gæld. De har et hold af dygtige, frivillige rådgivere, som kan hjælpe dig på godt på vej.
Telefon: 88 44 20 20 | Email: pensionatet.herning@blaakors.dk
Indirekte rådgivere og andre aktører
ÆLDRE SAGEN er en landsforening baseret på frivillige kræfter og engagement, og et sekretariat, der støtter op om arbejdet.
Alder er noget alle har, men ingen er kun deres alder. Nogle har brug for støtte og omsorg. Andre kan ikke finde timer nok i døgnet til alt det, de skal nå. Ældre Sagen skaber rum for gode liv – uanset alder.
Økonomisk Paraply samarbejder med Ældre Sagen om at etablere frivillige økonomisk rådgivning hos deres lokale afdelinger. Denne rådgivning vil kunne fokusere på pension, og lignende sager, hvilket vil være et tilbud som passer godt til foreningen.
Telefon: 33 96 86 86 | Email: aeldresagen@aeldresagen.dk
POLARIS CENTER HERNING er et bo- og læringssted for mennesker med psykisk sårbarhed.
I POLARIS center Herning tager de hånd om mennesker, der for en stund har mistet navigationsevnen i dele af deres liv. Centret hjælper disse liv på vej, og hjælper dem med at finde de bærende ønsker og håb for fremtiden.
I samarbejdet med borgerne finder POLARIS de mål, borgerne gerne vil navigere efter. Disse bliver ledestjernen for recovery-rejsen og et selvstændigt liv udenfor den kommunale psykiatri på sigt - og således defineres deres kerneopgave.
Du kan kontakte dem hvis du er psykisk sårbar, og ønsker hjælp eller vejledning.
CAFÉ HUSET er et selvejende aktivitets- og samværssted i Herning midtby, som startede tilbage i 2005.
Idefolkene bag, ønskede et sted i Herning som var fri for topstyring, politiske eller religiøse overbevisninger. Disse grundværdier efterlever huset stadig i dag.
Café HUSET er et sted hvor alle er velkommen. Her er rummeligheden stor og rammerne er perfekte til at kunne udfolde sig kreativt, have hyggelig samvær eller trække sig tilbage og finde ro.
Telefon: 97 22 45 97 | Email: huset@huset-herning.dk